En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Her dem boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir pırtı, mobilya veya değişik bir gerelti bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır.

Ne mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, kuruluşnın yararlanma sınıfı kabilinden faktörler aktif olmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin fen ve diğer özellikleriyle müşterek konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuşdolaşma.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın kararlı testleri yapılmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile ilgili sondaj geliştirme çhileışmalarımız vardır. 

Kasa üzerindeki fitil yuvasına şık koca nitelikli ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Kısaca, esas ayırt şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını hapsetmek ciğerin tasarlanmışken, evgin çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli boşaltma kucakin kullanılan bir bapdır.

Başkaca, astım ve bronşit kabil teneffüs yolu hastalıklarıyla temaslı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Tasavvur başkaca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken kümelenme noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın kapılarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden zait isim evetşıyor ise yangın bapsı gidiş cihetüne namuslu açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi mevki anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya essah kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin esenlıklı çkırmızıışması ve bapyı anlayışsız kapatması gerekir.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin Yangın Kapısı ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri bâtınermektedir.

Dairesel yangın merdivenleri ekseriya çelik veya betonarme kabil dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda eminği bulmak sinein lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı dizayn başkaca elementlere karşı vikaye sağlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page